Skip to main content

Trainings/Events

Certified PROFINET Engineer

ATS,
 • 11.12.2018
 • 12.12.2018
 • 13.12.2018
 • 14.12.2018

Introductie

Wilt u professionaliteit, vertrouwen uitstralen bij het toepassen van PROFINET-technologie en u onderscheiden? 
Certified PROFINET Engineer is een door PI wereldwijd geaccrediteerd certificaat. Deze accreditatie garandeert kwaliteit en biedt vertrouwen aan gebruikers van de PROFINET-technologie. PI Nederland certificeert de deelnemers van deze training na het behalen van het examen en ze zijn dan officieel geregistreerd onder de titel ‘Certified Engineer’. De eisen staan beschreven in het document PROFINET Learning Outcomes (ordernummer 4812, versie 1.0). 
Het certificaat blijft onbeperkt geldig. ATS Training biedt de mogelijkheid om een opfristraining te volgen indien gewenst.

Doelgroep

Deze training is voor mensen die vertrouwd willen raken met PROFINET-technologie en de volgende taken willen uit kunnen voeren: adviseren, ontwerpen, configureren en diagnosticeren. Denk aan: adviseurs, projectleiders, programmeurs, inbedrijfstellers, beheerders, maar ook docenten.

Voorkennis

Er is geen verplichte voorkennis vereist maar de deelnemer moet kunnen denken en handelen op een MBO/HBO niveau en het advies is dat de deelnemer moet beschikken over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Begrippen uit de elektrotechniek en industriële automatisering zoals; spanning, stroom maar ook PLC, remote IO.
 • Toepassen van getalsformaten zoals binair, hexadecimaal.
 • Vaardig zijn in het bedienen van een pc met daarop Windows XP.

Globale inhoud

Onze taakgerichte instructie richt zich op het kunnen uitvoeren van taken in een praktijksituatie en daarom is er continue afwisseling van demonstreren en toepassen in leersituaties. Hierdoor ontstaat er een naadloze overgang tussen leertaken en beroepstaken. Om de praktijksituatie zo goed mogelijk te benaderen beschikt de deelnemer, tijdens de training en examen, over de juiste hulpmiddelen zoals Wireshark en PROFINET-technologie. 
De deelnemer voert de volgende taken uit:

 • Een PROFINET diagnosticeren met Wireshark en permanente diagnose.
 • Een PROFINET-netwerk ontwerpen volgens de richtlijnen van PI.
 • Een PROFINET configureren.

Specifieke inhoud

 • Ethernet basis: ISO/OSI model, IEEE802.3, MAC-adressen, TCP, UDP, IP, ARP, IP-adressen en subnet-maskers.
 • De functie en werking van infrastructuur componenten: Hubs, switches, routers en firewalls.
 • De functie en werking van algemene protocollen: LLDP, SNMP en DCP.
 • PROFINET Basis: IO-controller, IO-supervisor, IO-device, IO-device opbouw, RT en IRT communicatie, opstart sequentie van een IO-controller, alarmen en prioriteiten, I&M functies, IO-devices adresseren en naamgeving.
 • PROFINET analyse: De verschillende netwerkpakketten begrijpen. Frame-ID’s, Application relations, Configuration relations.
 • PROFINET Engineering: Update tijden, transmissie cyclus, GSD-bestanden, Proxy’s, PROFINET XML-viewer.
 • Wireshark: Netwerkpakketten opnemen, filteren en analyseren. Een startup-probleem analyseren.
 • IRT: Een IRT-berekening uitvoeren.

Invulling

3 trainingsdagen + 1 examendag = 4 dagen 

Het standaardprogramma neemt twee dagen in beslag. Echter, ATS heeft er voor gekozen om de trainingsduur met één dag te verlengen, uiteraard voor dezelfde prijs. Deze extra dag verdiept de ontwerptaak en deze verdieping draagt bij aan een optimale engineering. De extra inhoud valt buiten het examen. 

Aantal dagen

4

Certified PROFINET Engineer: Prijs

1850 (EUR excl. BTW) 

Onze prijzen zijn inclusief lesmaterialen, een certificaat en lunch, koffie/thee/fris. 

Meer informatie

Onze open trainingen gaan door zodra er minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers aangemeld zijn. Wilt u zich aanmelden voor onze open trainingen, klik dan op 'aanmelden' naast de gewenste datum en locatie om het aanmeldingsformulier in te vullen. Heeft u vragen over de planning van een training, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.Wilt u deze training boeken als bedrijfstraining of heeft u andere vragen? Doe dan een informatie aanvraag.

Aanmelden

U kunt u direct aanmelden via onze website http://www.ats-academy.com/nl/nl/2_communicatie-en-netwerken-trainingen/C14_certified-profinet-engineer.html?do=course 


 Back to list

Our well-known PI technologies

PROFIBUS


PROFIBUS is a standardized, open, digital communications system for all areas of application in manufacturing and process automation.

PROFINET


PROFINET is the innovative open standard for Industrial Ethernet. It satisfies all requirements of automation technology.


IO-LINK is an independent sensor / actuator interface solution for use with all automation technologies.

omlox

 

Omlox is an open technology standard for real-time indoor localization systems for industrial manufacturing.