Skip to main content

Certified PROFINET Installer

ATS,
 • 29.11.2018
 • 30.11.2018

Introductie

Wilt u professionaliteit, vertrouwen uitstralen bij het toepassen van PROFINET-technologie en u onderscheiden?

Certified PROFINET Installer is een door PROFIBUS International wereldwijd geaccrediteerd certificaat. Deze accreditatie garandeert kwaliteit en biedt vertrouwen aan gebruikers van de PROFINET-technologie. PROFIBUS Nederland certificeert de deelnemers van deze training na het behalen van het examen en zijn dan officieel geregistreerd onder de titel ‘Certified Installer’. 

De verkregen certificering is onbeperkt geldig. 

Doelen

 • Een PROFINET-applicatie installeren, testen en onderhouden.
 • Een PROFINET-kabelontwerp beoordelen.

 

Trainingsvorm

Al onze trainingen zijn gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voert de deelnemer leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste performanceverbetering een feit.

Leertaken

 • Een PROFINET-kabel – voorzien van RJ45 en M12 connectoren - maken en testen volgens de PROFINET-specificaties.
 • Een defecte kabel onderzoeken en de oorzaak verklaren.
 • Een switch installeren en voorzien van de juiste configuratie.
 • Een PROFINET-applicatie volledig installeren.
 • Een PROFINET-kabelontwerp beoordelen.


PI-International, repeaters, hub’s, switches, routers, gateways, proxy’s, IP-adres, MAC-adres, Koper kabel, Glasvezel kabel, PROFINET-naam, GSD-file, Kabel-schema’s, Lengte kabels, Type kabels, Oorzaak en gevolg kabelreflecties, Eisen, Standaard Topologieën, Redundantie en de gevolgen voor de kabels.

Doelgroep

Deze training is voor mensen die vertrouwd willen raken met PROFINET-technologie en deze technologie op een professionele wijze willen installeren. Denk aan: installateurs, elektromonteurs, paneelbouwers, beheerders inbedrijfstellers maar ook docenten. 

Voorkennis

Er is geen verplichte voorkennis vereist maar de deelnemer moet kunnen denken en handelen op een MBO/HBO niveau en het advies is dat de deelnemer moet beschikken over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Begrippen uit de elektrotechniek en industriële automatisering zoals; spanning, stroom maar ook PLC, remote IO.
 • Toepassen van getalsformaten zoals binair, hexadecimaal.
 • Vaardig zijn in het bedienen van een pc met daarop Windows XP.

 

Aantal dagen

1 1/2 trainingsdagen + 1/2 examendag = 2 dagen

Aantal dagen

2

Certified PROFINET Installer: Prijs

900 (EUR excl. BTW) 

Onze prijzen zijn inclusief lesmaterialen, een certificaat en lunch, koffie/thee/fris. 

Meer informatie

Onze open trainingen gaan door zodra er minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers aangemeld zijn. Wilt u zich aanmelden voor onze open trainingen, klik dan op 'aanmelden' naast de gewenste datum en locatie om het aanmeldingsformulier in te vullen. Heeft u vragen over de planning van een training, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.Wilt u deze training boeken als bedrijfstraining of heeft u andere vragen? Doe dan een informatie aanvraag.

 

Aanmelden

U kunt u direct aanmelden via onze website http://www.ats-academy.com/nl/nl/2_training/C13_certified-profinet-installer.html?do=course 


 Back to list

Our well-known PI technologies

profibus


PROFIBUS is a standardized, open, digital communications system for all areas of application in manufacturing and process automation.

profinet


PROFINET is the innovative open standard for Industrial Ethernet. It satisfies all requirements of automation technology.


IO-LINK is an independent sensor / actuator interface solution for use with with all automation technologies.